Internet prin satelit pentru home user

Compania Lamit a lansat de curând în România un serviciu unic de Internet LTH birirecțional. Conexiunea prin satelit este în acest moment unul dintre cele mai moderne modalități de comunicare, este disponibil oriunde în lume și oferă avantaje de comunicare chiar și în cele mai izolate locații. Este un serviciu sigur, nepenetrabil.

În același timp, comunicarea prin satelit folosește standarde green, sateliții funcționează cu ajutorul energiei solare și pot deservi continente întregi. Pot să fie conectați orice tip de utilizatori, indiferent de zona în care se află datorită avantajului pe care ni-l dă tehnologia de Internet prin satelit și datorită prețului foarte atractiv, fără precedent în România, pentru conexiunea la Internet prin satelit, de la 30 euro/lună.

Ceea ce diferențiază serviciul de Internet prin satelit faă de alte tipuri de conexiuni estecalitate excepțională însemnând o limită minimă de 384 Kbps upload și 3,6 Mbps download. Această calitate acoperă necesitățile de lucru ale oricărui tip de utilizator diferența constând numai în volumul de trafic pentru care se alocă această viteză.Punem la dispoziția clienților patru tipuri de abonament, dintre care două de servicii cu acces nelimitat.

În cele ce urmează vom sta de vorbă cu domnul Liviu Mandreanu, CEO Lamit Co, care ne va spune cum stau exact lucrurile în această direcție.

Liviu Mandreanu: Serviciul LTH este lansat de curand?

ComputerWorld Ro: Serviciul este lansat de câteva săptămâni și pentru o perioadă de promoție, care va dura încă două luni de zile, oferim echipamentele care în mod normal costă 1.190 euro la doar 690 euro (peste 40% discount), pentru cei care doresc să le cumpere, iar celor care nu-și permit să le cumpere, le oferim oportunitatea de a le prelua în custodie, cu un cost minim, nesemnificativ adăugat la abonament.Chiar și în cazul custodiei, după perioada de contract, echipamentele devin proprietatea clientului.

Liviu Mandreanu: Una dintre caracteristicile serviciului este să consumi cât plătești! Cum funcționează acest mecanism?

ComputerWorld Ro: Oferim clienților banda maximă la orice tip de pachet achiziționat diferența făcând-o doar cantitatea de trafic predefinită pentru că în acest tip de rețea banda este împărțită între clienții LTH. Pentru a controla folosirea excesivă sau abuzivă a conexiunii de către anumiți utilizatori propunem serviciul de preconfigurare și măsurare a capacității de bandă cu viteza maximă alocată. Pe baza serviciului Preconfigured Capacity for Maximum Speed, după depășirea traficului din pachetul ales, viteza conexiunii scade progresiv până la finalul lunii, dar nu se întrerupe total, iar utilizatorul are posibilitatea să folosească în continuare rețeaua pentru transferuri uzuale, de strictă necesitate. Noi nu facem rabat la calitate și nu ni se pare normal ca toți utilizatorii să plăteasca la fel, deși au consum diferit!

Liviu Mandreanu: Ce se întâmplă dacă pe parcurs utilizatorul are nevoie de o mărire a volumului de trafic?

ComputerWorld Ro: Există posibilitatea să cumpere extracapacitate chiar în perioada în care are nevoie, este un serviciu care se aplică la cererea beficiarului și se facturează ulterior. De aceea spunem că utilizatorul își administrează propria bandă în funcție de necesitățile sale de trafic.

Liviu Mandreanu: Cui este destinat acest serviciu?

ComputerWorld Ro: Cu acest servciu ne adresăm tuturor celor care au nevoie de Internet, dar nu au acces la fibră optică, locațiilor izolate cum sunt, spre exemplu, în zona turistică, o serie întreagă de cabane care nu au posibilitatea să aibă acces la Internet sau la telefonie, deși au nevoie de aceste servicii ca de aer.Ne adresăm, de asemenea, zonelor rezidențiale, companiilor mici, medi și mari și oricui are nevoie de Internet și administrației publice locale. Din punct de vedere tehnic putem să conectăm toate primăriile la acea rețea informațională de care se vorbește, chiar și din cele mai izolate comune.

Liviu Mandreanu: Care este modelul de business: cum vindeți serviciul, cine face instalarea?

ComputerWorld Ro: Modelul este simplu, vom lucra prin parteneri, dealeri, resseleri, nu ne propunem să devenim o companie cu casierii și coada lunară la plata serviciului, precum operatorii de cablu. Am lansat o propunere de parteneriat către diferite firme, problema este că oamenii nu au suficientă experientă, expertiză tehnică pentru a pune în practică Internetul prin satelit. Facem training cu viitorii dealeri pentru a înțelege serviciul, a-l instala și oferta corect, dar dincolo de acest lucru ne confruntăm cu o mentalitate proastă: de ce să încep un astfel de business dacă este fibră optică peste tot. Am convingerea că oamenii își vor învinge această mentalitate pentru că există nenumărate locații în România care nu au acces la Internet.

Liviu Mandreanu: Sunteți profesioniști și renumiți în lume, care sunt principalele atuuri pe care vă bazați?

ComputerWorld Ro: Avem experiență ca furnizori de Internet terestru în aplicații civile, militare, aplicații dedicate serviciilor bancare, guvernamentale sau serviciilor speciale din toate țările indiferent de continent. Suntem printre singurii furnizori de Internet maritim, serviciu pe care îl oferim în toată lumea cu mai multe tipuri de conectare și echipamente.Suntem un furnizor de servicii complete, folosim propriile noastre echipamente și suntem specializați pe suport tehnic și servicii de calitate.Compania noastră are un nume bun în lume și suntem interesați să dezvoltăm în acest moment de criză un serviciu de criză, ușor de utilizat, la calitate foarte bună cu costuri foarte mici pentru România.

“Transmisiile pe satelit au aplicabilitatea lor, sunt sigure, confidențiale și nepenetrabile spre deosebire de serviciile terestre care trec prin numeroase noduri de Internet și sunt oricând la îndemâna tehnicienilor și pot fi penetrate pe traseu.”

Pachete de servicii:
Fiecare pachet dispune de o viteză de 384 Kbps upload și 3,6 Mbps download, diferența constând numai în volumul de trafic pentru care se alocă această viteză.

 1. Pachetul LTH pentu uz normal (scăzut) este destinat clienților noștri care folosesc Internetul pentru navigare, pentru a comunica cu prietenii și familia și pentru a trimite e-mail-uri. Volumul lunar estimat este de 1,2 GB.
 2. Pachetul LTH pentru uz frecvent este destinat clienților noștri care folosesc Internetul pentru navigare, pentru a trimite e-mail-uri, pentru a viziona videoclipuri pe Youtube, pentru a primi și transmite fotografii și documente. Volumul lunar estimat este de 2 GB.
 3. Pachetul LTH pentru uz intens este destinat clienților noștri care au nevoie de o conexiune bună pentru afacerea lor, pentru a putea trimite și primi e-mail-uri sau pentru clienții noștri care își doresc o rețea de mare putere pentru uzul personal. Volumul lunar estimat este de 3 GB.
 4. Pachetul LTH pentru uz foarte intens este recomandat clienților noștri ce au nevoie să conecteze două sau chiar trei calculatoare pentru uz profesional și cărora le trebuie o conexiune bună pentru a trimite foarte multe e-mail-uri de dimensiuni mari. Volumul lunar estimat este de 6 GB.

Prețurile echipamentelor corelate cu cel al  abonamentului:

 1. LTH Standard – durata contractului este de minimum 12 luni, iar prețul echipamentului este de 690 Euro + TVA.
 2. LTH X3 – durata contractului este de minimum 36 luni, iar echipamentul este GRATUIT.
 3. LTH X2 – durata contractului este de minimum 24 luni, iar echipamentul este GRATUIT.
 4. LTH X1 – durata contractului este de minimum 12 luni, iar echipamentul este GRATUIT.
 5. 

Interviu realizat de Carmen Ciulacu

9 comentarii pentru “Internet prin satelit pentru home user”

 1. sorin says:

  Pentru Romania preturile sunt inca suficient de mari pentru volumul de trafic permis. 6 Gb trafic e o nimica toata pentru o companie mica. De ex eu am trafic minim 20 de gb lunar in conditiile in care sunt o firma foarte mica (minuscula as zice pe piata). Avantajul major este securitatea in cazul clientilor care au si posibilitatea de internet terestru. Pentru firme de dimensiuni mai mari cred ca nici nu poate fi vorba decit la niste preturi exponentiale. Este util dar e o resursa care trebuie foarte judicios consumata in cazul de fata.

 2. sabinel65 says:

  Stimabile”admin” acest serviciu(lamit)este functional din 2008 si in Romania pretul unui abonament la acest serviciu era undeva in jurul sumei de 50 de euro daca nu imi face feste memoria iar preturile echipamentelor erau undeva in jurul a 25-30 de mii de euro cea mai performanta configuratie si totusi in acea perioada spre surprinderea mea erau in tara undeva in jur de 500 de persoane fizice care foloseau acest serviciu(internet prin satelit si atunci se folosea sistemul de concesionare a echipamentului, aceleasi pachete de trafic erau in schimb preturile te rupeau. In concluzie este foarte bine ca s-a trecut la folosirea in masa a netului pe satelit.

  • Stefan says:

   Din intamplare sunt un vechi utilizator al serviciilor prin satelit de la Lamit, din cauza locatiilor unde compania mea isi desfasoara activitatea. Doresc sa mentionez ca preturile oferite de user-ul care a comentat anterior sunt cam de 10 ori mai mari decat cele reale, respectiv echipamentele ne-au costat 1500 euro si nu 25-30000 cum se mentiona. Serviciul de care se vorbeste in articol necesita un echipament de 600 Euro si are abonamente de 30 de euro. Mi se pare rezonabil cand nu ai alta solutie. E bine ca este diversitate pe piata ca altfel internetul terestru ar costa sute de euro pe luna.

  • Stefan George says:

   Din intamplare am ajuns pe acest articol si am observat multe inadvertente. Echipamentele de la Lamit au fost oferite gratuit in anumite cazuri si abonamentele plecau de la vreo 30 Euro/luna. Cele mai performante ecchipamente profesionale pentru internet bidirectional (nu vorbim aici de statiile de sol necesare televiziunilor)costau aprox. 2000 euro, TVA inclus.
   Echipamentele LTH (Lamit to Home) de care se vorbea aici costau aprox 650 Euro, deci datele prezentate de dvs sunt total eronate.
   Solutia prin satelit nu se adreseaza celor care beneficiaza fara probleme de o conexiune terestra ci celor care sunt izolati au care au nevoie de confidentialitate sau de o solutie de back up.

  • Stefan George says:

   As mai adauga faptul ca serviciile de la Lamit sunt disponibile si in Romania din 2002 si nici la inceputuri echipamentele nu costau mai mult de 2500 Euro. Este adevarat ca atunci cand platesti TVA, instalare, transporturi personalizate, se adauga niste costuri, dar acestea sunt valabile la orice produs.

 3. LUCIAN says:

  Stimaţilor,
  Problema e că toţi providerii de internet fac hoţie la drumul mare . Cum ? Simplu : am citit un articol scris de un consultant american în IT , articol găsit pe stumble-upon , în care se menţiona clar că firmele care vînd internet dau foarte scump acest servicu cu toate că ar putea furniza utilizatorilor de internet un trafic colosal faţă de ce măgării dau acum . Iar , problemele cu vezi Doamne , că nu ne permite cutare sau cutare , să dăm consumatorilor transferuri mai bune , download sau upload , sunt doar minciunile lor. Fac sume enorme pe spinarea utilizatorilor .
  Mi se par mari preţurile acestora de la ” lamit” şi nu sunt convenabile de loc în raport trafic – preţ . Dacă eşti nevoit să faci o teleconferinţă din reţeaua ta şi cu alţii , de mai multe ori pe lună eşti … la revedere .
  Mai sunt şi alţii , trebuie doar să vă interesaţi .
  SUCCES .

 4. calin says:

  Poate cineva sa-mi explice ce varianta exista pentru a vizualiza online transmisiunea unei camere de supraveghere dintr-o locatie unde nu exista semnal GSM. Se poate face ceva prin satelit?

 5. alex says:

  @calin, sunt destul de convins ca se poate, da un mail la office@lamit.ro si vorbeste cu ei.. ce te costa sa intrebi ?

Lasa un comentariu