Romanian IT&C Directory (RID) 2017, ediţia a XVII-a

Romanian IT&C Directory (RID) este un proiect editorial tradiţional, ajuns deja la cea de-a XVII-a ediţie, care reprezintă o oglindă a pieţei româneşti de IT&C şi a perspectivelor acesteia pentru perioada următoare. Acest proiect este realizat în limba engleză şi se distribuie în principal la târgurile de profil (va apărea în cadrul târgului de la CeBIT, începând cu 20 martie), la care România are stand naţional, dar şi în plan naţional, la conferinţe şi evenimente care au relevanţă din punctul de vedere al audienţei.

Tema principală a Romanian IT&C Directory din acest an este legată de principalele tendinţe ale tehnologiei informaţiei care de fapt reverberează în toate aspectele vieţii noastre: transformarea digitală presupune moduri fundamental schimbate de abordare a economiei, a comunicaţiilor, a învăţământului, a transporturilor etc., lasând astfel oamenilor posibilitatea de a-şi manifesta creativitatea, inovaţia, inteligenţa, restul ocupaţiilor fiind apanajul roboţilor, dronelor, I-o-T etc.

Aceastea sunt motivele pentru care şi ghidul nostru din acest an va avea ca temă majoră:

Transformarea Digitală: Tehnologia NU are limite!

Este un mare adevăr în sloganul ediţiei din acest an a CeBIT: “d!conomy – no limits” . Desigur că atunci când ne referim la economia digitală, care, iată, este o realitate palpabilă, nu exista limite decât cele poate autoimpuse. Tehnologia ne permite astăzi să printăm organe sau orice tipuri de piese, să livrăm cu dronele, să comunicăm orice şi oriunde, să fim înlocuiţi de roboţi acolo unde munca este periculoasă sau repetitivă, să lăsăm oraşele, clădirile şi, mai nou, şi maşinile să conducă/managerizeze/administreze singure (I-o-T), să avem asistenţi virtuali, să ne jucăm cu realitatea augmentată sau mixtă şi multe altele. Economia digitală este aici, se întâmplă şi este indiscutabil parte dintr-o mare şi profundă transformare care ne priveşte direct sau indirect pe toţi.

Ghidul pe care vi-l propunem la această ediţie ţine cont de toate aceste concepte ale lumii în care trăim. Iar tehnologia ne dă tocmai posibilitatea miraculoasă de a fi în rândul lumii, parte din acest fenomen care trebuie adresat în mod corespunzător.

Iată mai jos principalele subiecte pe care le vom aborda în cadrul acestui proiect:

  • Overview de piaţă IT&C în România: tendinţe pentru perioada următoare; poli de interes; inovaţie şi antreprenoriat;
  • Ce spun principalii actori din piaţa de IT&C din România? Asociaţii de profil, responsabili guvernamentali, reprezentanţi ai cercetării şi educaţiei;
  • 5 secţiuni şi 5 trenduri: Cloud, Data Security, Big Data, Comunicaţii & Transporturi, Mobility şi aplicaţiile lor în diferite verticale profesionale;
  • Tabel exhaustiv cu principalele companii de IT&C din România;
  • Legislaţie şi adrese utile.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi – Gineta Roşca (gineta.rosca@ibusiness.com.ro, 0755 020 002).

 

Lasa un comentariu