IXIA Whitepaper: Ce este un Pachet Broker de rețea? (Și de ce aveți nevoie de unul)

 

Păstrarea rețelelor în siguranță și utilizatorii interesați în fluxul neobosit necesită o serie de instrumente sofisticate pentru a face o analiză in timp real. Infrastructura de monitorizare poate include tool-uri de monitorizare de performanță pentru rețele și aplicații (NPM / APM), înregistratoare de date și analizoare de rețea tradiționale, în timp ce perimetrul este aparat de firewall-uri, sisteme de prevenire a intruziunilor (IPS), prevenirea pierderilor de date (DLP), anti-malware și alte soluții punctuale.

Indiferent de nivelul de specializare pe care îl au instrumentele de securitate și de monitorizare,  toate au două lucruri în comun:

  • Trebuie să știe exact ce se întâmplă în rețea
  • Producția lor este doar la fel de bună ca și datele pe care le primesc

De ce am nevoie de NPB?

NPB-urile (Network Packet Broker) sunt instalate între robinetele/taps-urile și porturile SPAN folosite pentru a accesa datele de rețea și instrumentele sofisticate de securitate și monitorizare, care de obicei rămân în centrele de date. Packet Brokerele de rețea (NPB) fac exact ceea ce spune numele lor: filtreaza si optimizeaza pachetele de date în rețea pentru a se asigura că fiecare instrument de analiză vede exact datele necesare pentru a opera la cel mai înalt nivel posibil.

NPB adaugă un strat din ce în ce mai critic de inteligență – unul care reduce costurile și complexitatea pentru a vă ajuta să atingeți:

Date mai bune pentru decizii mai bune

O structură de packet brokere cu capacități avansate de filtrare servește la organizarea și raționalizarea datelor pentru monitorizarea, performanța și instrumentele de securitate.

Securitatea mai strictă

Este dificil să opriți amenințările atunci când nu le vedeți. NPB-urile lucrează pentru a vă asigura că firewall-urile, IPS-urile și alte sisteme de apărare văd exact tot timpul datele potrivite.

Rezolvarea mai rapidă a problemelor

Zeus Kerravala, analist principal la ZK Research, observă că “Identificarea problemelor reprezintă cea mai mare provocare a IT-ului”, cu o pondere de până la 85% din timpul mediu de reparare (MTTR), identificând doar că există, de fapt, o problemă. Timpul de nefuncționare implică bani, iar pornirea pe o cale greșită poate avea efecte devastatoare pentru afacerea dvs.

Filtrarea contextuală oferită de NPB-uri vă ajută să detectați și să determinați sursa problemelor mai rapid prin introducerea inteligenței avansate a aplicațiilor. Soluția Security Fabric a companiei Ixia utilizează această inteligență pentru a accelera depanarea, oferind o perspectivă asupra locației geografice a întreruperilor și a furnizorilor, care ar putea provoca întreruperi.

Creșterea proactivității

Utilizarea metadatelor furnizate prin intermediul NetFlow de către NPB-urile inteligente contribuie, de asemenea, la accesarea datelor empirice utilizate pentru a gestiona utilizarea, tendința și creșterea lățimii de bandă și, astfel, pentru a preveni în primul rând apariția problemelor.

Un mai bun ROI

Blocurile NPB inteligente nu numai că agregă traficul de la punctele de monitorizare la maniera în care un switch ar putea să o facă;  în schimb, ele filtrează și creează date pentru a spori utilizarea și productivitatea instrumentelor de securitate și de monitorizare. Doar cu trafic relevant de procesat, performanța instrumentului se îmbunătățește, congestia este redusă, falsele positive sunt minimizate și o acoperire mai bună este realizată utilizând mai puține dispozitive.

 

5 MODURI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A ROI-ULUI CU PACHETELE DE BROKER

 

  • Depanarea vitezei
  • Detectarea mai rapidă a încălcărilor
  • Reduceți povara asupra instrumentelor de securitate
  • Extindeți durata de viață a instrumentelor de monitorizare în timpul actualizărilor
  • Îmbunătățirea respectării reglementărilor

 

“Leaderii de infrastructură ar trebui să reprioritizeze vizibilitatea rețelei și să investească în instrumente care să ajute o asemenea înțelegere. Dacă bugetul alocat rețelei reprezintă o provocare, ar trebui atrase fonduri din partea echipelor de Securitate și aplicare, întrucât vizibilitatea le oferă avantaje directe.”

 

Notă Gartner Research:  “Avoid These ‘ Bottom Ten’  Networking Worst Practices ,” Decembrie

2015 , revizuit April 2017

 

Lasa un comentariu