Top 10 skills în IT pentru 2017

Lumea se schimbă. Cerinţele sunt altele pentru că tehnologia evoluează mai repede decât se urneşte învăţământul care, teoretic, ar trebui să livreze ceea ce se cere nu ceea ce crede că este util. Epoca industrială (inclusiv cea a aburului) este de mult încheiată! Cred că încă nu s-a aflat acest detaliu…dar încă mai e timp! Este ca în bancul acela în care cineva se  miră că a murit Mihai Viteazu şi îi explică interlocutorului că el atunci aflase… Ceea ce trăim este epoca digitală, manufacturarea digitală etc., care presupune alte calităţi şi pregătire profesională. O să afle şi “ei” la un moment dat!

În fine, iată ce spun specialiştii în HR despre ceea ce este în trend în IT, atenţie, în epoca digitală, adică a inteligenţei şi creativităţii umane care este pe cale să lase roboţilor acea muncă repetitivă şi neinteligentă… (Charlie Chaplin – vă sună cunoscut?). Deci, iată topul aşa cum îl prevăd specialiştii în HR:

1.       Programare şi dezvoltare de aplicaţii

2.       Suport tehnic/help desk

3.       Security/ Compliance/Governance (scuze, dar nu am cum să traduc aceşti termeni fără să nu cad în barbarism!)

4.       Cloud/ SaaS

5.       BI/ Analytics

6.       Web development

7.       Data Base admin

8.       Project Management

9.       Big Data

10.    Mobile apps & Device Management

Cam asta ar fi! Aşa zice globul de cristal al specialiştilor în resurse umane! Asta se cere şi asta se caută. Şi zic că e de bine!

Mihaela Gorodcov

Lasa un comentariu