RoCS 2016: Transformarea digitală – 23 noiembrie

  • Când: 23 noiembrie
  • Unde: Double Tree by Hilton Bucharest Hotel

Aşa cum mulţi dintre voi ştiu, atunci când vorbim despre ultima săptămână a lunii noiembrie vorbim despre RoCS (Romanian Computer Show), în acest an deja la cea de-a 22-a ediţie! RoCS este cel mai longeviv şi important eveniment B2B de pe piaţa de IT&C, care adună principalii lideri din IT, autorităţi publice şi cele mai importante companii IT într-o zi de prezentări, discuţii de grup şi dezbateri menite să identifice cele mai semnificative direcţii de creştere ale pieţei de IT&C în următorii ani. Pentru că tehnologia evoluează atât de rapid, tema acestei ediţii va fi: “Transformarea digitală: suntem gata să îmbrăţişăm IT-ul?”.

Tema RoCS-ului din acest an poate părea la prima vedere puţin cam generală, însă dacă ne gândim la schimbările care au loc în domeniul tehnologiei, o ţară ca România trebuie să se alinieze rapid noilor tendinţe, folosindu-se de toate oportunităţile pentru a fi parte din aceste noi paradigme. Transformarea digitală atinge toate aspectele vieţii noastre: business, viaţă privată, entertainment, comunicare cu sectorul public şi cu organismele guvernamentale etc. Nu există nici o zonă în care aceste transformări să nu fie vizibile.

Acesta este motivul pentru care vom aborda următoarele teme pe care le considerăm crucial a fi implementate în România în anii ce urmează:

  • Analiza peisajului actual şi principalele tendinţe pentru creşterea pieţei de IT&C din România;
  • Schimbarea din Sectorul Privat (agenţii guvernamentale, ministere şi diverse organisme) generată de infrastructurile IT&C reale: analiza big data, comunicarea, securitatea cibernetică & eficienţa datelor ca şi platforme care ating mulţi jucători: cetăţenii, sectorul public (cu toate menţiunile făcute mai sus), business-urile, companiile de stat, principalii furnizori de servicii şi utilităţi;
  • Mobilitatea şi noile tehnologii (virtualizare, cloud, noile data centere, IT-as-a-Service, oraşele inteligente): provocările, avantajele şi criteriile pentru a alege cea mai potrivită soluţie;
  • Entertainment şi RPA (robotic process automation) în domeniul de IT: un mix care poate duce la dezvoltarea viitorului forţei de muncă;
  • Transformarea digitală în Manufacturing.

RoCS se adresează nivelului “C” atât din sectorul public cât şi din cel privat, dar şi reprezentanţilor asociaţiilor profesionale. De asemenea, la această ediţie sunt aşteptaţi ca şi vorbitori şi prezentatori principalii jucători implicaţi în procesul de remodelare a peisajului IT&C din România, din toate punctele de vedere: legal, infrastructuri, noile strategii şi abordări ale proiectelor naţionale.

RoCS este un eveniment organizat de iBusiness şi de Agora Group, un parteneriat care înseamnă experienţă, calitate şi dedicaţie.