Securitatea Euro-Atlantică și securitatea în spațiul cibernetic, 31 martie

În data de 31 martie vă invităm să participați la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale ”Securitatea Euro-Atlantică și securitatea în spațiul cibernetic”, ce va avea loc în București, la Institutul Bancar Român, Aula Costin Georgescu, Aleea Negru Vodă, nr. 3.

Această conferință este organizată de către ”Centrul de studii pentru Securitate, Managementul Crizelor și Prevenirea Conflictelor” & iBusiness România în colaborare cu Facultatea de Securitate și Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I” &   Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Importanța deosebită pe care securitatea cibernetică o joacă în plan politic, economic și social este bine cunoscută. Evenimentele actuale, numeroasele atacuri cibenetice, terorismul cibernetic, războiul nevăzut care reprezintă deja o amenințare majoră și o vulnerabilitate semnificativă pentru noi toți raportată la  economia globală în care trăim, dar și noile tehnologii (cloud, virtualizare, mobilitate, big data, rețele sociale etc.) sunt argumente puternice pentru a organiza acest eveniment în contextul Strategiei Naționale de Apărare.

Strategia Națională de Securitate reprezintă o problemă esențială pe toate planurile. De la sectorul public (administrațiile centrale și locale), la organismele guvernamentale, Parlamentul, Organizațiile de Apărare și de Informații (ministere, universități etc.), diverse verticale economice (utilități, manufacturare, telco, transport și logistică, energie, sănătate etc.) și până la sectorul privat, toate aceste entități înseamnă infrastructuri uriașe de IT&C, aplicații, protecție, de politici de securitatea datelor date și de recuperare în caz de dezastru, dar și multe altele, toate acestea atât in contextul volatil național, cât și în cel internațional.

Conferința va fi centrată atât pe nivelul securității din România abordată din toate punctele de vedere mai sus menționate, pe strategiile și perspectivele care urmează să fie puse în aplicare, dar și pe cei mai importanți jucători în domeniu (inclusiv din sectorul privat).

Acest eveniment va reuni personalități autohtone dar și experți din alte țări, mese rotunde și paneluri de discuții – cu cei mai de seamă reprezentanți atât din sectorul de apărare și din cel de informații, cât și din organisme europene, asociații profesionale și specialiști în securitatea datelor, precum și prezentări susținute de cele mai importante companii private din domeniul de securitatea informațiilor. Un punct cheie va fi reprezentat de nevoia unei Noi Strategii de Securitate în România, într-o abordare integrată, întrucât este prima oară când se va dezbate un astfel de document.

Evenimentul se adresează persoanelor de decizie și reprezentanțiilor IT din domeniile de apărare și informații, CIO și IT Managerilor din mariile companii publice și private, reprezentanțiilor Parlamentului și persoanelor de decizie din cadrul organismelor Guvernamentale.

Mai multe detalii găsiți aici.